DAGBOK

DAGBOK

Örnnästets Kennel

Till startsidan

När man minst anar…

DagbokPosted by Eva Wed, January 22, 2014 14:56:16

Tiden flyger som vanligt iväg i en rasande fartsmiley. Som exempel kan jag ta den instruktörsutbildning jag startade i september. Redan om ett par veckor har deltagarna sin examination, för att sedan lokalt på sin egen SBK-klubb hålla en kurs, vilken också ingår i deras examinationsmiley.

Det har blivit ett nytt år, vilket märks när almanackan börjar fyllas på i rask takt...smiley

Den första semlan har avnjutitssmiley. Jag är inte så förtjust i nämnda bakverk, men det är lite speciellt i alla fall. Semlans dag är i februari och vi vet därmed att vintern går in i en ljusare fas. Det ser vi också genom all den snö vi har fått under den sista veckan. Hundarna njuter verkligen, de leker och frustar i snönsmiley. Stackars Soya har bara ett litet problem, ”pinnbärare” som hon är - alla pinnar försvann under all snö, och går inte längre att finna…

Soya undrar var alla pinnar tagit vägensmiley.

Så här ser det ut i skogen idag, efter att det fallit ca 1,5-2 dm under natten.

I slutet av december blev jag av en vän lockad att delta i en inofficiell rallylydnadstävling. Jag var rätt less på all is som var ute, det regnade mest varje dag. Det gick knappt att gå promenader, än mindre att träna hund. Det här var ett ypperligt tillfälle att både tävla inomhus, och att ge Texie chansen att få göra någonting kulsmiley.

Vid frukosten på tävlingsdagen dök det här lilla huvudet upp på en stol mitt emot mig. Vad gör man? Jag kunde ju inte köra ner henne, och riskera en långsur hund på tävlingsdagen. Och så är hon ju så himla söt också…smiley

Otränade som vi var i denna nya gren åkte vi sedan iväg till Härnösand. Det blev en skojig dag, och Texie tyckte det var en toppenkul tävlingsmiley. Matte var ju inte ett dugg nervös, och pratade och var glad under hela tävlingen. Vi fick 98 av 100 möjliga poäng, och kom på en andra platssmiley. Texie vann ett smarrigt ben, och var nöjd hela resan hemsmiley.

På kvällen slocknade den duktiga tjejen i tv-soffan, och gick inte att väcka på något sättsmiley.

Jag var ledig under en stor del av mellandagarna. Men eftersom det är årsskifte finns en del saker som behöver fixas på jobbet. Därför åkte jag in och arbetade en halv dag den 30 december. Så här i efterhand önskar jag att jag aldrig hade gjort det…smiley

På E4:an på vägen hem från jobbet hände det som man aldrig vill ska hända. Jag frontalkrockadesmiley. En äldre man gjorde en vänstersväng över mötande körfält (mitt körfält), precis när jag var i jämnhöjd med honom. Jag hade aldrig kunnat ana detta, och hann aldrig bromsa. Det var som att köra in i en vägg i 75 km/h, det tog tvärstopp…

Bilen blev skrot, och jag fick direkt åka ambulans till sjukhuset. Det är många känslor som snurrar i huvudet efteråt. Dels en bitterhet mot mannen som körde in i mig. Det blir så mycket onödigt krångel i efterhand. Samtidigt en lättnad att det här inte hände när någon fler i familjen eller hundarna var med i bilen. Det är också en lättnad att jag inte hunnit 1 m till, då hade han kört in i min förardörr, skrämmande tanke vad som kunde hänt då. Nu är jag i alla fall utan benbrott, men har mycket smärta kvar som jag nog får dras med ett tag till.

Efter tre veckor har vi hittat en ny bil. Det är inte lätt att vara utan bil när man både bor långt från centrum, och har hundar som ska rymmas i bilen.

På facebook kan man hitta mycket kul, tillika vackra bilder. Här är några bilder från Höga Kusten. Dels en sommarbild, och så en bild på Höga kusten-bron. När jag varit söderut och kommer fram till denna bro......ja, då känns det som om jag nästan står i farstun där hemmasmiley!

/Eva