DAGBOK

DAGBOK

Örnnästets Kennel

Till startsidan

Sommar

DagbokPosted by Eva Fri, June 20, 2014 06:19:53

Ja, jag vet, nu är det lääänge sedan jag skrev här. Men tiden bara rusar iväg. Det händer så mycket nu när det blir vår och sommar.

Det är domaruppdrag, tävlingar, tester, hundträning, resor, kennelläger, fixa hemma på huset och massor att göra på jobbet!

I början av maj åkte vi på en weekendresa till Stockholm. Det blev en skön och efterlängtad avkoppling från vardagen. Hundarna följde också med, och jag kan inte påstå att de klagade på hotellsängarna…smiley


Texie ville gärna ta med sina fynd (pinnar) in på hotellrummet....Spännande med fontän på morgonpromenaden i storstaden tycker Raya & Texiesmiley


I maj gjorde jag och Texie debut i lydnadsklass 2. Vi fick ett 1:a pris, så nu fortsätter vi med att träna in 3:ans moment. Samma månad avslutade vi också vårens rallylydnadstävlingar med en uppflyttning till Avancerad klass. Allt detta firas förstås med smarrig tårta till både två- och fyrbenta här hemma.
Här är Texie med sin lydnadsklassvinst i munnen:


Vi har under vår och försommar också tränat en del vallning. Det är så himla kul, för att inte tala om vad Texie tycker! Hon är superfokuserad redan i bilen när vi kommer fram till träningen. Hon vallar jättefint, och det är så roligt att se hur hon både växer med uppgiften och avancerar i sina kunskaper varje gång.

I slutet av maj hade vi kennelläger. Gud, så roligt det är att träffa alla engagerade valpköpare och deras fina hundarsmiley! Alla var så duktiga, och det var en ren fröjd att se hundarna arbeta. Du hittar bilder från lägret i ett av de fotoalbum som finns här på hemsidan.

Vid lägret delades också priser ut, det var Årets lydnadshund, årets brukshund och årets Örnnästare 2013 som korades. Vilka som vann hittar du på sidan ”Årets hund” under fliken Blandat.


Här är Årets Örnnästare Jäger på väg hem från nattens arbete:


Under sensommaren (räknar jag med) blir det parning för Örnnästets Rina. Jag har hittat en fin och trevlig hane, Sockersmulan’s Alcatraz, som har många hundar i sin stamtavla som jag både känner igen, och har träffat genom åren. Nu håller vi tummarna för att tycke uppstårsmiley!


Det är några veckor kvar tills vi har semester. Den ska tillbringas både på hemma- och bortaplan. Vi får riktigt storbesök här i början av juli, och det ser jag fram emot väldigt mycketsmiley!! Det är så spännande och jag kommer att njuta av varje sekund, både under besöket och under semesternsmiley!Trevlig Midsommar!

/Eva