DAGBOK

DAGBOK

Örnnästets Kennel

Till startsidan

Det blir inte alltid som man tänkt sig

DagbokPosted by Eva Tue, September 23, 2014 08:20:33

Tänk om man kunde spå vissa saker i förväg. Då skulle man bespara både sig själv och andra (i det här fallet förväntansfulla valpköpare) en massa onödig väntan och hopp på något som inte kommer.

Glädjen var stor när Rina började löpa i augustismiley. Hanhund var bokad, och progesteronprov togs. Dock var värdet på provet rätt lågt, så vi väntade några dagar extra. Hanhunden och hans ägare skulle till Grönfjäll på arbete under en vecka så det blev lite tidsnöd ändå, vilket gjorde att vi provade att para under en torsdag-söndag. Men det var ingen av hundarna som var redo, och hanhunden åkte hemifrån…

Det fick bli plan Bsmiley. Jag kontaktade en ny hanhund, och vi provade att para efterföljande vecka. Vi fick ihop dem en gång, men det kändes inte riktigt hundra. Men hoppet är ju det sista som överger en… Rina visade under efterföljande veckor flera tecken på dräktighet; illamående, hunger, rosa spenar osv.

Vis av erfarenheten om hur trist det är när man tror att en tik ska valpa, och hon inte gör det, så gjorde jag i fredags ett ultraljud på Rina. Där var tomtsmiley! ”Mest troligt ingen valp” enligt veterinären. Så efter flera veterinärbesök och totalt 430 mil senare, kunde jag konstatera att allt varit förgäves. Det blev en deppig fredag, där dessutom de förväntansfulla valpköparna skulle informeras om resultatet. Det är alltid lika trist att ge ett sådant här besked, och det är tråkigt att inte ha en valpkull att se fram emot. Det är så länge sedan sist, drygt två år sedan P-kullen föddes. De är ju inga småttingar längre…smiley

Ikväll ska jag åka till en föreläsning. Den handlar om fysioterapi för aktiva och arbetande hundar. Det ska bli mycket intressantsmiley.

/Eva