DAGBOK

DAGBOK

Örnnästets Kennel

Till startsidan

Utbildning med certifiering

DagbokPosted by Eva Sun, October 05, 2014 08:07:02

Tidigt i onsdags packade jag in Texie och Foxie i bilen och begav mig till Nora, strax utanför Örebro. Jag var inbjuden till SBK:s lärarevent, tillsammans med ett femtiotal andra lärare.

Det har varit härliga dagar, med så otroligt mycket att lära sigsmiley! Det har varit både teori och praktik med egen hund. Foxie har varit den som fått vara med mest på utbildningarna. Dels för att slippa sitta i bilen alltför mycket, och dels för att hon inte har tränat spår så väldigt mycket sedan tidigare. Men efter dessa dagar är hon superduktig på att spår, specialsök och att frysmarkera föremålsmiley. Hon är också supertrött nu…

Torsdagen började med en vetenskaplig förmiddag om hundens nos. Det var jätteintressant, och det presenterades helt nya rön om hur nosen fungerar.

Sedan blev det totalt fyra halvdagar med spår och specialsök, föreläsare var Tobias Gustavsson och Jens Frank (f.d. Karlsson). Här fick foxie jobba ordentligt, det var en trött valp som landade i rummet varje lunch och eftermiddag. Men hon har tyckt att allt varit jättekul. Varje gång vi har tränat har hon varit pigg på att göra mer.

Texie har fått tränat lydnad istället. Vi har passat på att träna på våra extra långa luncher. Så jag tror att hon också är nöjd med dagarna.

Igår föreläste Maria Haglund om problemhundar. Hon arbetar med hundar som farit i illa i samhället. Hon berättade fruktansvärda historier om olika typer av misshandel av hund, och visade också hemska bildersmiley. Det var hundar med bortbränd päls, eller fått vassa föremål instuckna i kroppen, eller varit utmärglade m.m. Det är svårt att förstå hur hemskt en del hundar har det, hur man kan göra så hemska saker mot ett djur, en familjemedlem. En bild visade t.ex. en hund som fått en yxa genom ryggen, och överlevt. Husse hade blivit arg för att hunden hoppade över staketet…

Sedan föreläste Eva Bertilsson. Hon har jag kursat för tidigare, så där var det väl inte så mycket nytt.

Kvällen avslutades med stor middag tillsammans med SBK:s förbundsstyrelse. Middagen avrundades med utdelning av många lärarcertifikat. Det var både allmänlydnadslärare, rallylydnadslärare (de första någonsin), och så jag och mitt gäng – bruks/tävlingslydnadslärare som fick motta SBK:s lärarcertifikatsmiley.

Idag blir det kurs med Eva Bodfäldt (lydnadsträning), och därefter bär det iväg hemåt. Jag skulle tro att vi alla tre är både nöjda och rätt trötta når vi kommer hem sent ikväll.

/Eva