DAGBOK

DAGBOK

Örnnästets Kennel

Till startsidan

Inte en dag som planerat

DagbokPosted by Eva Tue, November 18, 2014 19:43:26

Inte har det blivit lugnare med aktiviteter för att sommaren tog slut och vintern närmar sig. Jag har fortfarande späckat schema varje dag, och idag var inget undantag. Men undantaget blev istället att allt raserades redan i morsesmiley. Efter många fysiska aktiviteter under gårdagen hade jag riktigt ont i ryggen under kvällen och natten. Men det var väl inte hela världen…tills jag skulle klä på mig i morse. Då small det till i ryggensmiley! Ryggskott! Fy tusan, hela dagen har varit förstördsmiley. Jag har knappt kunnat göra något av allt som jag skulle. Hundarna fick sig i alla fall en promenad, eftersom de kunde vara lösa och jag kunde gå lugnt i min egen takt.

Inget ont som inte har något gott med sig, nu fick jag ju istället möjlighet att sitta i lugn och ro och uppdatera lite här i dagbokensmiley.

På hundfronten rullar allt på. Jag tränar en hel del med Texie, eftersom vi har några tävlingar framför oss innan året är slut. Det blir tyvärr ett ofrivilligt uppehåll just nu, tills den värsta värken i ryggen har släppt. Det är inte bra att vi tappar välbehövliga träningspass, men inte mycket annat att göra heller.

Vi har även vallat en hel del under hösten. Texie visar framsteg vid varje pass, vilket gör både henne och mig ännu mer taggade. Nu känns det som att det finns hopp om att tävla även i vallning under nästa år, vilket skulle vara superkul att provasmiley!

Foxie har varit med ett par gånger och träffat fåren. Hon har varit oväntat duktig i hagen. Redan första gången vallade hon i jämn fart runt fåren, fann balansen som det heter, och höll sig på ett fint avstånd. Helt fantastiskt faktiskt! Hon hoppade över flera lektioner som Texie fick göra när hon började med vallning. Men Texie har ett så starkt eye, vilket gör att jag har fått jobba riktigt mycket med det. Däremot har hon ett enormt lugn och sköter sig så fint med fåren. Hennes eye gör att hon påverkar fåren redan på mycket långt avstånd, och hon behöver knappt ta ett steg framåt för att fåren ska börja röra på sigsmiley.

Peter & Foxie i fårhagen, båda för första gången i sitt livsmiley.

Foxie har smält in helt fantastiskt i familjen. Hon har en härlig personlighet, och är en jättemysig hund. Tycker i alla fall vi tvåbenta… Texie gillar att leka med henne ibland, och Kiri står väl ut med henne också. Men visst finns det stunder när de är riktigt less på den lilla valpen också. När hon t.ex. tar varenda leksak som de vuxna hundarna har. Eller när hon lägger sig upp och ner och nära intill, för att sedan tugga på hakan och halsen på den andra hunden. Eller när hon helt enkelt får ”damp” på kvällen och flyger som en projektil runt bord, stolar, bakom soffan, genom alla rum, över sängen och samtidigt slänger leksaker omkring sig. Detta infinner sig i regel när vi alla har bänkat oss i TV-soffan…

Men ibland sover de alla tillsammans ocksåsmiley:

(klicka på en bild för att se den i större storlek)

Det är en väldig tur att vi har Foxiesmiley. Hon fyller huset med rörelse och glädje. Peter har fullt upp med att både fostra och lära in grunder inför kommande lydnadsträning med lilltjejen. Men visst är saknaden efter Raya fortfarande stor. Tårarna trycker på bara jag tänker på henne, eller ser bilder på henne. Det är en väldig tur att Kiri finns kvar, och förhoppningsvis har flera år kvar hos oss. Men jag ser även fram emot den dag, när det nu blir, när vi har en liten schäfervalp här hemma också…smiley

Älskade Rayasmiley

Foxie har miljötränat, d.v.s. debuterat på en utställning. Hon skötte sig jättefint och fick en väldigt fin kritik och flera rosettersmiley.

Husse och Foxie tränade på hur det är att sitta överst på prispallen vid Texies senaste lydnadstävling. Jodå, Texie fick också sitta på första platsen, men hon hade gjort rätt för den...smiley

För några veckor sedan fick vi snö och ett underbart vackert vinterväder. Hundarna njöt i massor, och vi också - vi slapp ju grusiga och leriga hundarsmiley.

Naturligtvis kom sedan plusgraderna, och slasket och gruset var tillbaka...smiley

Här är ett par som matchar varandra brasmiley. Det är riktigt skönt med regntäcken när man har hundar med mycket päls och det är så här blött och grusigt ute. Det är bara benen som blir blöta och smutsiga under en promenad.

Peter har bytt däck på bilen, och kollar här luften. Foxie sitter otåligt och väntar på att husse ska bli klarsmiley.

Alla dagar har inte varit gråa och trista, några undantag finns. Här är några bilder från en underbar eftermiddag med solnedgång vid stranden, med en efterföljande lekstund i skogen:

Fram tills ryggen har läkt lär det väl se ut så här en hel del här hemma:

Nog märks det att de är släkt! Båda småtjejerna har samma sovstil, och somnar gärna med leksaken under hakan (förmodligen så att ingen ska kunna ta den obemärktsmiley).

Veckorna går i en rasande fart, lika bra att förbereda sig med lite gott inför första advent...smiley

/Eva