DAGBOK

DAGBOK

Örnnästets Kennel

Till startsidan

Ny familjemedlem på gång.

DagbokPosted by Eva Sun, April 05, 2015 09:18:13

I höstas provade vi att para Örnnästets Rina, vilket tyvärr inte resulterade i några valpar. Efter det har jag stått i kö inför olika parningsförsök med hundar i olika kombinationer, men som tyvärr inte heller har resulterat i några valpar.

Av en händelse fick jag läsa att Ersmarkens kennel hade parat sin tik för tredje gången, något jag inte visste att de skulle göra. Det var en kombination där en del av vår Kiris linjer återfinns i stamtavlan. Jag skyndade mig att ställa mig i kö, och efter en nervös väntan föddes äntligen lilla Cubasmiley! Så nu går vi i väntans tider, och har nedräkning varje dag. I skrivande stund är det 2,5 veckor kvar tills jag åker och hämtar hem sötnosensmiley.

Jag tror att Kiri kommer att bli lycklig. Hon har nog saknat en ”like”. Nog för att hon gillar Texie och Foxie, våra border collies, men det är inte samma sak som att umgås med en schäfer. Dessutom tror jag att hon kommer att axla en roll som både extra-mamma och storasyster. Det ska bli så spännande att få hem den lilla! Valpfoder och nya leksaker är inköpta. Nu ska bara prylar som t.ex. valpkoppel och matskål letas fram ur gömmorna, så är allt klart inför den stora dagensmiley.

Leksaker, ja…. Den som kommer att få jobbigt med en valp i huset är troligen Foxie. Hon tror numera att alla leksaker och ben är hennes egna ägodelar. Så fort någon av hundarna, vi tvåbenta eller lilla barnbarnet Ängla lånar någon av leksakerna är Foxie genast där och tar tillbaka dem. Även om en leksak har legat orörd på golvet hela dagen, så måste Foxie hämta den om någon skulle lyfta i leksaken. Så hur hon ska hinna med att hålla koll på allt när Cuba flyttar in blir spännande att sesmiley. Här är lite bilder på den lilla:

Vårväder med värmande sol kom ca en månad tidigare i årsmiley. Det har varit jättehärligt, även om det varit några ”bakslag”, d.v.s. snöoväder. Men den snön har töat bort snabbt varje gång. Det finns nu t.o.m. skogspartier som är relativt snöfria. Det ska bli kul att få komma ut i skogen igen, både för promenader, joggingrundor och att träna hund. Igår tog vi en tur ut i skogen bland mossa och blåbärsris. Hundarna njöt massor, och lekte och sprang allt vad benen barsmiley. Solen värmde, och det var svårt att slita sig därifrån. Det blev en hel del bilder från dagen också:


Igår hade vi besök av barnbarnet Ängla. Och även om Foxie inte lånar ut sina leksaker till henne, så är hon hundarnas favorit nummer 1….smiley

Hoppas att ni alla har en skön påskhelg!

Glad Påsk!

Eva