DAGBOK

DAGBOK

Örnnästets Kennel

Till startsidan

Spårträning

DagbokPosted by Eva Tue, July 05, 2016 16:40:10

Behöver jag en glädjeboost, så är det bara att gå ett spår med den här tjejen!!smiley

Texie är helt fantastisk, spårar som ett lokomotiv, och blir gladare än matte när hon hittar apporterna!smiley Hon rycker upp apporten ur snåret, kastar sig tillbaka och formligen flyger genom luften till mig, ger mig apporten, och kommer sedan upp med framtassarna mot min mage för att kolla vad hon ska få som belöningsmiley. Ögonen glittrar och hela hunden utstrålar glädje!smiley Och allt detta trots att jag för tillfället är rena bromsklossen i linan, trasslar och snavar när benet inte bär.

Idag låg en leksak i slutet av spåret, och då fanns ingen gräns på glädjen. Vi lekte massor i skogen, och Texie ville knappt gå tillbaka till bilen när det var dags.smiley

Cuba gick också ett jättefint spår. Noggrant, markerade alla pinnar ordentligt, tog snygga vinklar och fann också en leksak på slutet.smiley

Här är de tre tjejerna som följde med ut i skogen idag. De tog ett (snabbt) avbrott i leken så att matte fick ta ett gruppfoto.

Texie - Cuba - Foxie

Ikväll blir det lydnadsträning. Vi har jättevarma och soliga dagar just nu. Spåren på förmiddagen var i varmaste laget. Förhoppningsvis är det något svalare ikväll.

/Eva