DAGBOK

DAGBOK

Örnnästets Kennel

Till startsidan

Semestertripp

DagbokPosted by Eva Sat, July 01, 2017 09:17:21
I onsdags tog vi hundarna och husvagnen och begav oss 65 mil norrut. Efter 11 timmar landade vi till slut i Gällivare. Hundarna tycke säkert att det var skönt att komma fram, men mindre skönt att därefter gå och lägga sig i husvagnen😭. Men vi var så trötta efter den långa resan, och kände att vi inte orkade mer än en promenad runt campingen och bygdegården som låg i närheten. Och vi visste ju att morgondagen skulle bli tröttsam för oss alla...🙃
Gällivare har hittills bjudit på sol och värme alla dagar. Staden har just nu massor med aktiviteter som t.ex. marknad, SKK:s hundutställning, stor MC-träff och bruks-och lydnadstävlingar.
Att det är hundutställning går inte att missa. Vår camping är full med hundar av alla möjliga raser. Tyvärr är det också ett VÄLDIGT hundliv!!!😞Vi har blivit väckta mycket tidigt varje morgon av hundar som varit utanför sin husvagn/husbil och skällt och bråkat i massor.
När vi går promenader med våra hundar gör andra hundar utfall från var och varannan husvagn. Jag har svårt att förstå varför man låter hundar ligga själva ute, när de kastar sig ut och skäller mot alla hundar de ser?!😮 Jag märker hur obehagligt våra hundar tycker att det är, och ibland piper Foxie oroligt när hon ser hundar komma emot henne. Hon känner att det inte går att lita på att de håller sig lugna när vi möts.

Som tur är får vi desto mer lugn och ro på våra vandringar uppe på Dundret, det höga berg som vi har utsikt över från vår husvagn!😎 Det är så fantastiskt vackert där uppe!😍 Det är stora vidder, tyst och lugnt, fantastisk utsikt (vi ser bl.a. fjälltopparna på Kebenekaise ca 10 mil bort), och hundarna får springa massor och de njuter i fulla drag!!😀 De är väldigt trötta och nöjda när vi kommer tillbaka till husvagnen efter våra vandringar💤💤💤😀

Vi har varit uppe på Dundret flera gånger nu. Vi har bl.a. gått upp till några av topparna, njutit av utsikt och gott fika samt sett midnattssolen stråla vackert!😎 Jag längtar verkligen tills jag får komma hem och lägga in alla bilder som jag har i kameran!! Där kommer att finnas så vackra bilder på hundarna med både midnattssol och fantastisk natur och stora vidder i bakgrunden! Det sägs att vid klart väder ser man en elfte-del av Sveriges yta från Dundrets topp!! Jag ska dela med mig av våra bilder när de har landat i datorn där hemma😉 Här är några bilder tagna med mobilkameran:I torsdagskväll träffade vi några kullsyskon till Cuba, det var Crama och Cubik. Det var jättekul att se hur de har utvecklats, och vi kunde konstatera att det inte går att ta miste på att alla tre är nära släkt med varandra!😃 Alla har samma sätt och uttryck i både rörelser och beteenden.
På kvällen umgicks vi med deras mattar och husse. Vi bjöds på jättegod mat och fick en härlig sightseeingtur runt i Gällivare.😊 Vi fick se platser som vi förmodligen aldrig hade hittat själva, höra om Malmbergets historia, och se hur hus har börjat flyttats bort från det stora hål som har uppstått när marken har underminerats av gruvan.

Ersmarkens Crama.


Igår firade vi även Texies 5-årsdag. Hon fick presenter och delade med sig till Foxie och Cuba av både smarriga hundben, samt en tårta som husse hade köpt till födelsedagsbarnet😉.Nu ska vi ladda för ett marknadsbesök. Vi får se om hundarna kommer att tycka att det blir lika spännande som att leka på Dundrets vidder...😉/Eva