DAGBOK

DAGBOK

Örnnästets Kennel

Till startsidan

Höst och löptikar

DagbokPosted by Eva Mon, November 13, 2017 21:06:15

Nu har vi både kalla nätter och kalla dagar. Det har fallit lite snöflingor, men för det mesta är det frosten som gör marken vit.

Vi fortsätter att fixa ute vid torpet. Nu är alla pålar nere i marken, det är ca 850 m stängsel som ska omgärda både torpet och fårhagen. Vi har lite nät kvar att sätta upp, men det hinner vi nog innan det kommer snö som täcker marken.

Här är några bilder från de senaste helgerna. Hundarna njuter som vanligt, särskilt den dagen de fick besök av Örnnästets Ricko och Bex!smiley

Peter slår ner den sista pålen!smiley

I söndags var det kallt, blåsigt och snöflingor yrde runt i luften.

Cuba har börjat räkna ut när det är dags att åka till torpet. Hon måste se eller förstå någon rutin som vi gör, eftersom hon blir så väldigt förväntansfull innanför ytterdörren. Hon trampar runt extra mycket och beter sig inte på samma sätt som när vi ska på promenad, träna lydnad/spår eller åka bil till stan. Alla hundar kastar sig dessutom in i bilen när vi går ut. Nog för att de har bråttom in i bilen i vanliga fall, men det går extra fort när vi ska till torpet. När vi kommer fram så vill de genast ut. De två senaste gångerna har Foxie inte klarat av att vänta på min tillåtelse att hoppa ut ur bilen, utan hon har väntat i någon sekund efter att jag har öppnat grinden och sedan hoppat och sprungit iväg så snabbt hon bara kan. De andra hundarna har förmodligen suckat inombords eftersom de vet vad som väntar. Jag inte ger mig inte så lätt, utan kräver att Foxie ska hoppa in i bilen igen. ”Gör om, gör rätt” är vad som gäller, och efter en stund sitter Foxie åter i bilen och surar och väntar.

Det blir mycket lek och spring för hundarna när vi är där ute. Peter och jag har ofta varit på var sin sida om åkern och jobbat. Hundarna har sprungit emellan för att hålla koll på oss. De somnar alltid hårt när vi kommit hemsmiley.

Det har under hösten inte blivit så mycket hundträning som jag hade önskat, men ibland måste man prioritera när det är mycket som kolliderar. Bl.a. har jag rest en hel del, och många resor återstår. Förra veckan var jag i Falun, denna vecka åker jag till Bollnäs, veckan efter till Stockholm och veckan efter det till Umeå.

Många turer över Höga kusten-bron har det blivit.

Här sitter Texie nöjd och förväntansfull. Hon fick egen tid med matte och vi tränade lydnad. Hon var väldigt peppad, och älskar verkligen att få jobba!smiley

Jag måste få dela med mig en underbar bild från en lydnadsträning i Östersund. Några vänner där har en alldeles egen och annorlunda störning vid hundarnas platsliggning…

Du hittar mer bilder på denna fantastiska ren på sidan "Ullis & Rudolf" på Facebook!

Kommande helg ska i alla fall hundarna få åka med på en resa!smiley Då ska vi till Sundsvall och prova ”vattentramp”. Jag har vunnit presentkort på water treadmill, och det ska bli spännande att se vad hundarna tycker om det. Med tanke på att vi har två stycken som älskar att bada i sjöar och en som vägrar att blöta sig högre upp än magens undre del, så ska det bli intressant att se hur detta kommer att gå…smiley

Höst innebär också löpperioder för alla tre hundarna. Cuba var först ut, Foxie löper just nu, och Texie börjar troligen om några veckor.

Vi provade att para Cuba i oktober. Det var med en hane som aldrig parat tidigare. Vi hade väldigt svårt att få ihop dom ordentligt, och fick aldrig till en riktig hängning vid parningen. Det var därför tveksamt om det skulle bli några valpar.

Jag har inte sett något av de vanligare dräktighetstecknen på Cuba, men valde ändå att göra ett ultraljud. Vi har så många intresserade valpköpare som står på kölista, så jag kände att det var viktigt för deras skull att se om det finns något att vänta på. Idag var därför jag och Cuba till veterinären och gjorde ett ultraljud. Tyvärr fanns inga valpar i hennes mage, men nu vet vi i alla fall säkert.

Nu börjar planerna istället på att ordna en ny hane till henne, inför hennes nästa löpperiod. Det blir en hane som är van, och har valpkullar sedan tidigare. Förhoppningsvis får vi en kull valpar att se fram emot till våren.

De här tre tjejerna poserar ibland gärna framför kameran. Kanske främst för att de förväntar sig något gott som belöning när de suttit stilla som små ljus…smiley

Här är de extra nöjda - de har nyss fått igen alla sina mjukdjur som varit en vända i tvättmaskinen.Nej, nu är det läggdags! Så här ser det ofta ut hos oss, och så även ikväll…smiley


/Eva