DAGBOK

DAGBOK

Örnnästets Kennel

Till startsidan

Cuba testar, och Foxie filmar!

DagbokPosted by Eva Wed, November 29, 2017 20:23:59

Som jag tidigare har berättat, så blev Foxie uttagen att delta i inspelningen av en reklamfilm. Det var genom facebook som jag i början av juli råkade se en annons där man efterlyste en border collie med Foxies utseende, och så skulle den kunna vissa moment på kommando. Jag tänkte att ”det där kan ju Foxie”, och så skickade jag in några filmer på Foxie och hennes färdigheter. Dagen efter skickades dom till produktionsbolaget som tillsammans med regissören tittade på filmerna. De återkom nästan omgående, de var jättenöjda och ville ha Foxie med i filmen!smiley

Dagen efter bar det med kort varsel iväg med bil och hundar till inspelningen ute vid västkusten, strax ovanför Fjällbacka. Vi fick skriva på flera sidor med finstilt text som gällde sekretess, fotoförbud m.m. Det gjorde att vi inte fick berätta för någon vilket varumärke, och i detta fall vilken bilmodell som skulle lanseras i reklamfilmen.

Själva bilen fick vi aldrig se under inspelningarna, den var inte färdigtillverkad. Scener med bilen spelades därför in senare, i augusti. Men vi visste vad handlingen var, och vilka scener som skulle finnas med i filmen.

Därefter blev det en lång väntan, och inte förrän den 25 november släpptes den första filmen, det var då i samband med lanseringen av bilen i Storbritannien.

Och nu, äntligen, finns resultatet ute! Först kom en kortare version, den är 30 sek lång och innehåller valda delar av de scener som spelades in. Efter några dagar kom så även en längre version, vilken innehöll hela handlingen. Vår lilla tjej Foxie är förstås med i båda versionerna. Hon har en viktig roll, skulle man kunna säga.

Här är en länk till filmen:

Volkswagen – Born confident

För någon vecka sedan såg jag ett annat facebookinlägg. Jami Hundsport sökte en testhund till en ny produkt, Chuckit Erratic Xtra All - en stor hållbar boll med extra hård expander och fleece i handtaget för att det inte ska skära in i handen.

Jag tänkte direkt på Cuba och hennes bollar. Hittills har ingen boll klarat hennes kraftiga bett, och eftersom hon är enormt stark när vi har dragkamp med bollar så vet jag hur väldigt ont det gör i handen när banden är tunna och hårda i kanterna.

Jag skickade direkt en bild på Cuba och berättade att vi gärna testar. Bland mer än 130 sökande blev vi utvalda att prova den nya bollen. Så nu ska vi leka, träna och testa bollen i massor!

Vi ska fotografera och ge feedback om hur vi upplever bollen med dess mjuka handtag. Det ska bli jättespännande, och jag är övertygad om att Cuba kommer att tycka att det blir som lilla julafton när paketet med bollen dimper ner i brevlådan!


Nu är det bara 25 dagar kvar till julafton… Vi har gått igenom spöregn, blixthalka, snöstormar och skottat en hel del snö de senaste veckorna. Just nu är det 3 minusgrader och snöar sådär lite lagom ute. Det blir vackert på marken, och den rätta julkänslan infinner sig snabbt!

Här är en tjej med julkänsla...smiley

Så här såg det ut på söndag morgon för 1,5 vecka sedan, när vi skottade ute vid vårt torp. Vi gick från gräs på marken kvällen innan, och vaknade till många decimeter snö på morgonen…smiley

/Eva