DAGBOK

DAGBOK

Örnnästets Kennel

Till startsidan

Läger, sommar och aktiviteter

DagbokPosted by Eva Sun, September 02, 2018 20:01:47

Juni månad började med vårt kennelläger, det 11:e i ordningen. Vi hade varma dagar med mycket hundträning, härligt umgänge och diverse tävlingar! Jag vet att jag har sagt det förut, men vi har världens bästa valpköpare!smiley

Här är de tre medaljörerna i Rayas memorial, en tävling som ändrar moment varje år. Eva & Raska vann guldmedaljen och det eftertraktade midjebältet med en örn framtill, undertecknad & Texie vann silvermedaljen och Diana & Lexie vann bronsmedaljen. Det resultat som alla tre hade gemensamt i tävlingen var att de hade full pott på ett av momenten - hunden skulle städa upp tre saker från marken och lägga dom i en hink.

Vi hade som vanligt trötta och nöjda hundar med oss hem efter lägerveckan.smiley

Du hittar fler bilder från kennellägret i Galleriet.

Midsommar firade vi med Hampus och hans flickvän ute vid vårt torp. För Texie och Foxie blev det dagar med en hel del vallning i fårhagen. Cuba fick träna spår och uppletande i skogarna bredvid torpet.

Här är lite blandade bilder från sommaren:

Det är tydligt vilka som är mest intresserade av fåren...smiley

Den enormt varma sommaren gjorde att mycket av vår ”att-göra-lista” inte kunde bockas av. Varken hundar, får, eller vi tvåbenta orkade ta oss för så mycket mer än att vila, bada och äta glass under den större delen av sommaren. Dessutom arbetade Peter under hela sin semester, så vi kommer nu att ha helgerna under hösten rätt fulltecknade med aktiviteter och jobb ute vid torpet.

Strax efter midsommarhelgen fyllde Texie år. Dagen firades naturligtvis med tårta!smileyI början av augusti var jag en dag instruktör vid ett annat kennelläger, vi pratade och tränade allmänlydnad, tävlingslydnad och rallylydnad. Där var mest tollare och corgis, och Texie var med som visningshund. Detta är ett uppdrag Texie gillar – göra små övningar och äta mycket godis!

Jag gjorde egna rallyskyltar och tog med till lägerdagen.

Jag och hundarna har nyligen varit på en liten tripp söderut. Vi landade bl.a. hos Texie och Foxies uppfödare, Korabos kennel. Texie var med och flyttade fåren från en hage till en annan. Hon arbetade så lugnt och stilla, utan att oroa fåren som gick i en lugn takt. Därefter fick vi träningstips på hur vi ska träna delning av får.

Vi åkte också till Värmland på vår resa, här är några bilder på hundarna därifrån:

Hösten kommer att bjuda på ytterligare några spännande korta resor söderut, men mer om det en annan gång!

/Eva